Rešitve > Elektronski arhiv > Primeri uporabe > Arhiviranje objektov iz HCL Domino aplikacij

Arhiviranje objektov iz HCL Domino aplikacij

Zanimiv je primer organizacije, kjer so se odločili za skeniranje prejetih računov. Uporabili so skenerju priloženo programsko opremo. Skenirane dokumente so v obliki priponk shranjevali kar v HCL Domino aplikacijo.

V letu dni je baza skeniranih dokumentov narasla na 16 GB. Odzivni časi aplikacije so se slabšali, delo je postalo oteženo in neučinkovito.

S pomočjo orodja, ki smo ga razvili smo odstranili priponke iz baze, jih prenesli na arhivski strežnik IMiS/ARChive Server in vzpostavili ustrezne povezave med aplikacijo in arhivskim strežnikom.

Velikost NSF baze smo tako zmanjšali na vsega 100 MB. Aplikacija je začela delovati bistveno hitreje.

Ob shranjevanju objektov na arhivskem strežniku IMiS/ARChive Server, algoritem vsakemu objektu dodeli unikaten identifikator (ID) in ga zabeleži v Notes dokumentu poljubne aplikacije.

Ko uporabnik aplikacije v logičnem dokumentu izbere ustrezen objekt za pregled, ga s pomočjo ID-ja objekta preko vzpostavljene povezave pridobi iz arhivskega strežnika in prikaže v IMiS odjemalcu (IMiS/Scan, IMiS/View).

V HCL Domino aplikaciji se tako nahajajo samo povezave do objektov. Digitalizirane vsebine se kot objekti shranjujejo povsem ločeno od aplikacije in ne kot priponke v Notes dokumentih.