Novice > Marg in Imaging Systems v strateško partnerstvo in združitev

Marg in Imaging Systems v strateško partnerstvo in združitev

Marg in Imaging Systems, vodilni slovenski družbi na področju digitalizacije poslovanja in programske opreme za skeniranje ter arhiviranje, sta sklenila dogovor o strateškem partnerstvu in združitvi obeh podjetij. Marg in Imaging Systems, ki imata skupaj več kot 40 zaposlenih, njune sisteme in rešitve pa uporablja prek 300 podjetij in organizacij iz več kot 50 držav, sta v letu 2021 ustvarila 5,2 milijona evrov prihodkov. Do leta 2025 naj bi se v skladu z načrti skupni prihodki povzpeli za približno 50 odstotkov in približali 8 milijonom evrov. Tudi po načrtovani združitvi Adventura Investments ostaja večinska lastnica podjetja, transakcijo pa mora potrditi še pristojna agencija za varstvo konkurence.

»Brez sodobnih tehnoloških rešitev podjetja danes praktično ne morejo več poslovati in konkurirati na trgu. Zadnja leta so tehnološki razvoj le še pospešila, delo na daljavo, dostop do ključnih podatkov, podpisovanje dokumentov in obdelava velikih količin podatkov iz katerega koli mesta na svetu pa je danes že praktično obvezen del kateregakoli uspešnega podjetja. Ker sta obe podjetji izredno komplementarni, njune rešitve pa se dopolnjujejo in nadgrajujejo, je združitev logičen naslednji korak za še hitrejše doseganje strateških ciljev. Z združitvijo bomo v prihodnje še konkurenčnejši pri poslih tudi na evropskem trgu. Obenem pa bo skupna zgodba brez dvoma zanimiva tudi za nove perspektivne kadre, ki bodo želeli sodelovati pri razvoju rešitev za digitalizacijo poslovanja,« je povedal Grega Bernard, direktor družbe Marg.

»Pred dobrimi 25 leti smo začeli z idejo, ki je pet let kasneje prerasla v podjetje in začetek naše zgodbe. V dveh desetletjih smo s sodelavci izpeljali številne uspešne projekte, ki so se sprva morda zdeli nemogoči, a so nam bili v velik izziv. Imaging Systems je danes vodilni slovenski razvijalec programske opreme za skeniranje in arhiviranje dokumentov, zvočnih in video zapisov ter drugih digitalnih podatkov. Prepričan sem, da smo v Marg našli partnerja, ki deli našo vizijo, za obe podjetji pa se z združitvijo začenja nova, večja zgodba,« je povedal Albin Žerko, direktor Imaging Systems, ki s septembrom odhaja v pokoj. Kot je še dodal, pa v podjetju ostajajo ključni vodstveni kadri, ki so izrazito pripomogli k dosedanjemu uspehu podjetja.

»Naši skupni načrti za prihodnost so zelo smeli, združitev pa bo olajšala tudi nadaljnji razvoj produktov in rešitev obeh podjetij, saj bomo na enem mestu združili znanje in izkušnje dveh izmed najboljših ekip IT strokovnjakov v državi. Z združitvijo bomo lahko tudi lažje investirali v razvoj produktov, zaposleni pa bodo imeli še večje možnosti za razvoj in napredek,« je povedal Jurij Puhek, soustanovitelj Imaging Systems, ki bo v združenem podjetju vodil tehnološki razvoj, ostal pa bo tudi med solastniki.

Marg, ki je del Skupine Adventura Investments, je bil ustanovljen leta 2004 in je danes vodilno podjetje na področju digitalizacije poslovanja v Sloveniji. Stranke s pomočjo Margovih rešitev popolnoma digitalno obvladujejo več 100 milijonov dokumentov, na katerih izvedejo več 100.000 akcij in digitalnih podpisov dnevno. Margovi produkti nudijo sodobno rešitev za elektronsko upravljanje z dokumentarnim gradivom, avtomatizirano izvajanje poslovnih procesov in elektronsko izmenjavo dokumentov. Namenjeni so podpori poslovanja organizacij v digitaliziranem svetu. Pokrivajo vse pomembne poslovne procese in olajšajo delo zaposlenih v organizaciji. Podprti so različni tipi dokumentov in vsi standardni postopki dela, produkti pa omogočajo namestitev v oblaku, večpodjetnost in mobilnost. Sodobne tehnologije in rešitve BusinessConnect, GovernmentConnect, JusticeConnect in TeamStore, ki jih je razvil Marg, aktivno uporablja več kot 50.000 uporabnikov iz velikih poslovnih sistemov in organizacij v javni upravi, kot so Skupina HSE, Banka Slovenije, Generali Slovenija, Vzajemna, Cosylab, Skupina Helios, ELES, Ministrstvo za javno upravo, Finančna uprava Republike Slovenije, Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije…

Začetki Imaging Systems segajo v leto 1997, ko je jedro sedanje ekipe začelo z razvojem programskega produkta IMiS, podjetje pa je bilo ustanovljeno leta 2002. Imaging Systems ima največ postavljenih sistemov za skeniranje in arhiviranje dokumentov v Sloveniji, družba pa je prisotna v praktično vseh gospodarskih panogah, javnem sektorju in državnih upravah. Danes programski produkt IMiS uporablja že več kot 260 podjetij in organizacij v 50 državah sveta, dokumente pa skenira, arhivira, pregleduje, razvršča in išče več kot 25.000 uporabnikov iz velikih poslovnih sistemov, ustanov in organizacij kot so Porsche Finance Group, ZZZS, Državni zbor, številna ministrstva in upravne enote, Mestna občina Ljubljana, Mercator, T-2, N banka, Narodna banka Srbije, Unicredit bank Srbija, Banca Intesa Beograd, … IMiS podjetjem in organizacijam omogoči enostaven prehod na elektronski način dela z dokumenti, skrajša čas izvajanja procesov, poveča učinkovitost dela in omogoča hitrejše ter bolj celovito sprejemanje poslovnih odločitev.